Legalitatea este principiul care trebuie sa calauzeasca activitatea judecatorilor

 

Revocată din funcţia de membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după o şedinţă tensionată efectuată sub presiunea asociaţiilor profesionale ale magistraţilor, AMR şi UNJR, judecătoarea Alina Ghica este hotărâtă să se bată pentru respectarea legalităţii.

Alina Ghica, presedinte CSM

Alina Ghica, presedinte CSM

Alina Ghica a anunţat că va contesta în instanţă decizia de revocare a sa din Consiliul Superior al Magistraturii.

Ghica va contesta la Instanţa Supremă hotărârea CSM de revocare. Cotestarea verdictului suspendă executarea revocării, astfel Ghica şi Cristi Danileţ ar putea rămâne la CSM până când instanţa va da un verdict.

Aspecte de nelegalitate

„Am relevat Plenului Consiliului, în raport de dispoziţiile legii, aspectele de nelegalitate pe care acest organism are obligaţia să le analizeze. În majoritate, Plenul a hotărât că nu trebuie să se aplece asupra legalităţii procedurii. Din punctul meu de vedere, ca judecător, omisiunea de a cerceta modul în care se aplică legea reprezintă un motiv pentru a deduce unei instanţe de judecată această chestiune. Suntem judecători şi ştim că acesta e principiul care trebuie să călăuzească activitatea: LEGALITATEA”, a declarat Ghica.

Violeta Fotache, EVZ.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie