Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost eliminaţi din CSM, fără să se invoce încălcări ale vreunui regulament sau lege

 

Consiliul Superior al MagistraturiiE greu să nu judeci ce s-a întâmplat ieri în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin prisma unei tactici clasice de impunere a puterii: pune-i cu botul pe labe pe cei mai vocali şi mai rebeli, iar restul se vor încolona mai lejer, ştiind ce ar putea să îi aştepte.

Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost eliminaţi din CSM, fără să se invoce încălcări ale vreunui regulament sau lege, prin votul majoritar al celorlalţi judecători din România.

Vrând-nevrând, punând umărul sau poate doar asistând la o revoltă a magistraţilor „de rând”, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, şi implicit Guvernul condus de Victor Ponta au reuşit astăzi să scape de doi oponenţi. Nu sunt singurii din CSM, dar sunt reprezentativi. E o victorie a puterii asupra unui for profesional care până acum a mârâit nesupus, dar şi a sistemului judiciar românesc pe care reformiştii şi rapoartele europene îl pomenesc cu greaţă.

Andrei Luca Popescu, Gandul.info

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie