Europarlamentarul PDL Cristian Preda: Judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet sunt victimele unui soi de totalitarism de catifea

 

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine, pe blog, ca judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet sunt „victimele de azi ale unui soi de totalitarism de catifea” si ca masinaria propagandistica va produce efecte ori de câte ori USL îsi va îndrepta privirea spre un aparator al statului de drept.

justitie-putereMobilizarea politica suscitata de USL împotriva Alinei Ghica si a lui Cristi Danilet a dat roade. Intimidati de presiunea construita cu ajutorul presei de partid, magistratii i-au executat pe cei doi. Sunt convins ca USL va continua presiunile. Masinaria propagandistica si servitutea voluntara vor produce efecte ori de câte ori liderii USL îsi vor îndrepta privirea spre un aparator al statului de drept”, scrie, pe blog, Preda.

El aminteste ca la sfârsitul anilor patruzeci, „comunistii i-au aruncat în închisoare pe cei care voiau domnia legii”.

„Acum, USL prefera stigmatizarea publica si demiterea. Ghica si Danilet sunt victimele de azi ale unui soi de totalitarism de catifea. Cine va urma mâine?”, completeaza Preda.

Judecatorii Cristi Vasilica Danilet si Alina Nicoleta Ghica au fost revocati marti din functiile de membri ai CSM.

Este pentru prima data când membri ai CSM sunt revocati din functia detinuta în Consiliu ca urmare a solicitarilor transmise de adunarile generale ale judecatorilor.

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Râmnicu Vâlcea a declansat în 7 ianuarie procedura de revocare din CSM a judecatorului Cristi Danilet. Un demers similar a fost început în 10 ianuarie, la Curtea de Apel Cluj, pentru revocarea din functia de membru al CSM a Alinei Ghica, reprezentant al Curtilor de Apel în Consiliu.

Mediafax

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie