Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman (UDMR), a fost amendat de CNCD pentru impunerea cunoasterii limbii maghiare

 

Fara discriminarePrimarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman (UDMR), amendat de CNCD pentru impunerea cunoaşterii limbii maghiare ca şi condiţie de ocupare a postului de arhitect-şef al oraşului, afirmă: „cunoaşterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminatorie” în acest municipiu, informează Mediafax.

Declaraţia primarului a fost făcută, luni, în cadrul manifestărilor vizând arborarea unui drapel secuiesc de mari dimensiuni în centrului municipiului harghitean.

„Trăim într-o lume în care limba maghiară a devenit discriminatorie în Miercurea Ciuc. Astăzi este ziua în care trebuie să spunem clar: cunoaşterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminatorie, ci obligatorie în Miercurea Ciuc, începând de la prefect, corespondenţii televiziunilor şi radiourilor româneşti, toată lumea care trăieşte din impozitele secuilor trebuie să ne cunoască limba, limba noastră maternă”, a afirmat Raduly Robert, fost deputat UDMR în Parlamentul României în perioada 1996-2000, de pe scena improvizată în apropierea catargului drapelului secuiesc.

Antena3

 

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie