Presedintele CSM, Oana Schmidt Haineala nu comenteaza decizia Consiliului de a-i revoca pe judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica

 

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală, a declarat, marţi, că nu poate să comenteze revocarea judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica, precizând că este vorba de o decizie a Plenului CSM, luată cu majoritate de voturi şi care poate fi supusă căii de atac.

Oana Haineala„Nu pot să comentez, este vorba de o decizie a plenului luată cu majoritate de voturi. Sigur, este supusă căii de atac”, a spus Oana Schmidt Hăineală, după deciziile de revocare a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica.

Procurorul Elena Hach a spus că decizia de revocare a celor doi judecători trebuia luată mai demult, fiind vorba de o măsură legală. Hach este membru în CSM de la începutul lunii februarie.

Procurorul George Muscalu a refuzat să comenteze revocarea celor doi judecători, precizând doar că „prima parte a şedinţei a fost normală”.

Judecătorii Cristi Vasilică Danileţ şi Alina Nicoleta Ghica au fost revocaţi marţi din funcţiile de membri ai CSM.

Este pentru prima dată când membri ai CSM sunt revocaţi din funcţia deţinută în Consiliu ca urmare a solicitărilor transmise de adunările generale ale judecătorilor.

RTV.NET

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie