Antreprenorii romani inca se lupta pentru a intra in topul celor mai mari companii la nivel local

 

10627025-young-businessman-outdoor-with-business-symbols-on-the-sky-backgroundCele 42 de judeţe sunt dominate de multinaţionale. Excepţii în Bacău, Neamţ, Satu Mare, Giurgiu, Teleorman, Harghita şi Covasna.

Un mediu antreprenorial puternic poate reprezenta una dintre soluţiile de stimulare a creşterii economice, după cum spun analiştii şi oamenii de afaceri, în con­diţiile în care de patru ani economia românească stă pe marginea recesiunii, iar 100.000 de firme au intrat în incapacitate de plată.
„România are nevoie de antreprenori, de investitori locali. Nu contează că sunt bănci româneşti sau companii. Trebuie să propovăduim antreprenoriatul pentru ca oamenii să se ducă spre aceas­tă zonă, în timp ce în Polonia, de exemplu, antreprenoriatul este considerat o oportunitate de carieră, iar independen­ţa face diferenţa în această privinţă”, spu­ne Bogdan Ion, country managing part­­ner al Ernst&Young (EY), una dintre ce­le mai mari firme de audit şi consultanţă.

Doar Dedeman (fraţii Pavăl) în Ba­­cău, Romaqua (Constantin Creţu) în Harghita, Altex (Dan Ostahie) în Neamţ, Unicarm (Vasile Lucuţ) în Satu-Mare, Romstrade (Nelu Iordache) în Giurgiu, Interagro (Ioan Niculae) în Teleorman şi Nexxon (familia Somai) în Covasna reuşesc să conducă în topul celor mai mari companii din judeţele în care activează, după cum arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului, în timp ce companiile de stat pierd de la an la an teren în faţa businessurilor private.

Claudia Medrega, Dana Alina Ciriper, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie