Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei va colabora cu Parlamentul României pentru modificarea Statutul deputatului si senatorului

 

parlament2Preşedintele APCE Jean-Claude Mignon a declarat, luni, că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este disponibilă să colaboreze cu Parlamentul României în vederea elaborării unor amendamente la Statutul deputatului şi senatorului pentru „a împrăştia” orice dubii în legătură cu sancţionarea incompatibilităţii.

,,Ştiu că lucraţi la Statutul parlamentarilor, iar Adunarea noastră a lucrat la acelaşi subiect şi mai ales pe declaraţia referitoare la anumite conflicte de interese. Am confirmat acest lucru şi am confirmat de asemenea disponibilitatea Adunării noastre de a coopera cu dumneavoastră în legătură cu elaborarea unor amendamente pentru a împrăştia orice dubii care ar putea să existe în legătură cu sancţionarea incompatibilităţii”, a spus el în cadrul şedinţei de plen reunit.

În cadrul alocuţiunii sale, preşedintele APCE a precizat că este „fundamental” ca România să continue eforturile de a lupta împotriva corupţiei, iar în fruntea justiţiei trebuie numită o persoană „incontestabilă şi incontestată”.

Realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie