Energia produsa de centralele fotovoltaice, consemnata în statisticile Transelectrica

 

Energia produsa de centralele fotovoltaice a început sa fie consemnata în statisticile Transelectrica, compania care are si raspunderea administrarii Sistemului Energetic National.

energie verdeTranselectrica a început, de curând, sa dea detalii si despre cantitatea de energie fotovoltaica care se produce în România.  Pe pagina unde compania arata, în timp real, productia de energie a României pe categorii de producatori a aparut si rubrica fotovoltaic. Astfel, România a ajuns sa aiba sase tipuri de producatori de energie: termo, hidro, nuclear, carbune si gaze, eolian si fotovoltaic.

Azi, de dimineata, productia de energie fotovoltaica de 4 MW. Spre prânz scazuse la 2MW. În totalul de peste 8.000 de MW produsi fotovoltaicul înca nu conteaza, dar eolianul, cealalta sursa de „energie verde”, are zile când chiar depaseste ca pondere hidro si nuclear precum ECONOMICA.NET a mai titrat.

Azi, ora 13.30, energia produsa în România, pe surse de productie, era de 8.129 MW. Termo avea o pondere de 47,6%, hidro de 23,2%, nuclear 17% si eolian 12,1%. Desi se produceau si 3MW fotovoltaici, totusi aceasta sursa nu a putut fi transformata în procent, pentru ca ar fi fost aproape de 0.

Economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie