Romanii care inmatriculeaza masini in Bulgaria, obligati sa plateasca timbrul de mediu
După ce au găsit varianta „optimă” pentru a taxa poluarea provenită de la autovehicule prin noul „timbru de mediu”, autoritățile închid și „portița bulgărească”. Un proiect de Ordonanță de Urgență publicat vineri pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne dezvăluie „leacul” găsit de autoritățile române la problema miilor de vehicule care circulă în România, sunt deținute de cetățeni români, dar sunt înmatriculate în alte state, în special, Bulgaria.
Conform documentului „Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195 / 2002 privind circulația pe drumurile publice”, aflat în secțiunea „Transparență decizională” pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și supus dezbaterii publice, „autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul ori reşedinţa în România, pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului sau de la data înscrierii în evidenţa autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în alte state”.
Mai exact, modificarea Alineatului (4) al articolului 82 se modifică astfel încât cetățenii români care dețin un vehicul înmatriculat în alt stat să fie obligați să îl înmatriculeze în România în termen de 30 de zile. În acest mod, autoritățile române speră să oprească avalanșa de vehicule înmatriculate de români în Bulgaria pentru a scăpa de plata taxei pe poluare sau, mai nou, a timbrului de mediu.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!