Ion Tiriac considera ca Romania nu este chiar atat de jos precum crede lumea

 

Emisiunea “Dupa 20 de ani” revine duminica la Pro TV. Ion Tiriac este primul invitat al jurnalistilor Cristian Leonte, Claudiu Pandaru si Cristian Hostiuc. Cunoscutul om de afaceri va vorbi despre cum poate Guvernul Romaniei sa sprijine cresterea economica, dar si despre cum merge business-ul in Romania, la ora actuala.

Ion Tiriac, Foto: ro.wikipedia.org

Ion Tiriac, Foto: ro.wikipedia.org

Intrebat despre cat mai dureaza criza financiara, omul de afaceri Ion Tiriac declara: “Criza mai tine. Vestea buna este ca noi nu suntem atat de jos pe cat crede lumea. Am ramas, totusi, un punct interesant de investitii pentru Europa. Tinta Guvernului este modesta, dar realizabila, avand in vedere ca noi nu stim inca ce se intampla in Europa. Suntem dependenti de Europa, nu avem cum sa ne singuralizam in momentul de fata. ”

Tiriac sustine ca, la ora actuala, nu se stie ce se intampla cu marile economii europene, de genul Italia, Franta. “Germania nu poate sa sustina o Europa intreaga, lucru absolut normal, dar pe de alta parte, fiecare in bucataria lui trebuie sa-si faca treaba. In cartea mea de bucate, Europa este dependenta de Statele Unite. Daca aia de peste Ocean incet-incet se ridica, si noi ii urmam dupa trei – sase luni.”

Miliardarul roman raspunde, transant, ca business-ul nu merge nici macar la 30% pe cat mergea inainte de criza. Recunoaste ca a prevazut scaderea afacerilor, dar nu credea ca va dura atat. Mai mult, crede ca nici 2013 nu va fi un an de echilibru in economia romaneasca si mondiala. “Deocamdata nu merge pentru ca nu se invarte capitalul. Bancile sunt inghetate toate.”

Incont.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie