Bancile ar putea verifica identitatea romanilor si bilanturile firmelor care cer credite, prin Serviciul de Transmisiuni Speciale

 

baza de dateBăncile a putea căpăta acces la infrastructura de date a Serviciul de Transmisiuni Speciale pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate de clienţi. În prezent, iniţiativa este blocată de Autoritatea Supravegherii Datelor cu Caracter Personal, spune Nicolae Cinteză, şeful supravegherii din cadrul BNR.

„Încercăm acum ceva, şi aici e meritul STS – Serviciului de Transmisiuni Speciale -, care s-a oferit să pună la dispoziţia băncilor reţeaua sa pentru a accesa baza de date a ministerului de finanţe, a evidenţei populaţiei, ca să verificăm firmele şi datele persoanelor care vin să ridice bani, să facă un credit”, a declarat Cinteză la un seminar pe teme economice organizat de FinMedia.

Potrivit oficialului BNR, prin intermediul acestui sistem o să poată fi verificată cartea de identitate, în cazul persoanelor fizice, şi bilanţurile de la Finanţe, în cazul firmelor.

Băncile vor putea astfel să ştie dacă firmele vin cu bilanţuri corecte să ia credite de la bănci – în măsura în care acestea au fost declarate ca atare la Fisc – şi vor putea evita fraudele în sistemul bancar.

Mihai Banita, Economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie