Monica Macovei despre actualul Ministrul al Justiţiei: „Mandatul doamnei Pivniceru este să nu aibă o propunere care să menţină activitatea DNA”

 

Monica MacoveiEuroparlamentarul PDL Monica Macovei a declarat că mandatul actualului ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, este să propună pentru funcţiile de procuror general şi şef al DNA procurori care să oprească investigaţiile care îi privesc pe politicienii actualei puteri.

„Cred că mandatul doamnei Pivniceru este să nu aibă o propunere care să menţină activitatea DNA. Va face propuneri care să oprească investigaţiile cel puţin cele care îi privesc pe politicienii actualei puteri”, a declarat Monica Macovei. Fostul ministru al Justiţiei a menţionat că Mona Pivniceru trebuie să îşi asume propunerile, iar procedura de la Ministerul Justiţiei trebuie să fie cât mai transparentă.

Pe de altă parte, Macovei a declarat că procurorii DNA care au performat ar trebui să se înscrie la procedura de selecţie iniţiată de către ministrul Justiţiei.

Ministerul Justiţiei a iniţiat o nouă procedură de selecţie pentru funcţiile de procuror general şi procuror şef al DNA. Ministrul Pivniceru a solicitat şefilor de parchete să transmită până pe 25 februarie propuneri pentru concursul iniţiat de minister.

Biro Attila, Gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie