Fondul de investitii New Europe Property Investments vrea sa construiasca un nou mall in Bucuresti

 

MallFondul de investiţii sud-african NEPI a devenit în ultimii ani un jucător important pe segmentul cen­trelor comerciale din România, unde deţine proiecte în Piteşti, Ploieşti, Brăila şi Braşov, dar intenţionează să se extindă şi în Galaţi, pre­cum şi în Capitală, în timp ce în Braşov sud-africanii vor să facă, precum într-un joc de puzzle, din mai multe piese (terenuri, spaţii comer­ciale) un mall integrat.

În Bucureşti sud-africanii vizează două proiecte – atât un parc comercial pe platforma Vulcan, unde realizează ultimele demolări şi aşteaptă ob­ţinerea autorizaţiei de construire, cât şi un mall în nord-vestul oraşului, pentru care negociază achiziţia terenului.

„Suntem în proces de due diligence pentru achiziţia unui teren de mari dimensiuni în nord-vestul Bucureştiului. Vrem să construim un mall acolo, iar pentru a avea un proiect dominant în Bucureşti nu este suficient să construieşti un proiect de 50.000-60.000 de metri pătraţi deoarece sunt pro­iecte mai mari. Trebuie să faci un proiect de 100.000 mp”, afirmă Sud-africanul Martin Slabbert, CEO al NEPI, fără a oferi detalii suplimentare.

Dacă terenul pentru mallul din Bucureşti nu a fost încă achiziţionat, NEPI a preluat un lot de 12 ha la Galaţi, unde doreşte să facă în două etape un mall de 50.000 mp lângă un magazin Kaufland.

Cristi Moga, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie