Regiunile Romaniei vor fi stabilite de 10 academicieni

 

harta euroregiuniNoua harta a Romaniei va fi „desenata” de 10 specialisti, iar regiunile tarii ar putea fi stabilite pana la Paste. Insa, oficial, abia in vara vom vedea proiectul in Guvern. Cel putin asta sustine vice-premierul Liviu Dragnea, care a anuntat ca noile unitati vor fi conduse de un mini-parlament regional si de un prefect. Aici pare sa fie si miza reorganizarii administrative a tarii: fondurile care ajung in mana acestor conducatori zonali vor fi uriase.

De ei vor depinde, la propriu, peste doua mii de primari de comune din Romania, care nu au bani nici de salarii.

La noua harta a Romaniei vor lucra trei grupuri, unul de academicieni, altul de politicieni si inca unul format din reprezentanti ai ONG-urilor. Insa primii au cea mai mare responsabilitate. Ei sunt cei care impart tara in 8-10 sau 12 regiuni administrative.

„Avem deja o lista cu 7 specialisti, cautam inca 3. Ei vor propune profilul viitoarelor regiuni, numarul lor, regimul autonomiei, competentele, statulul alesilor, sistemul electoral, modul de finantare si propuneri referitoare la stabilirea resedintelor” a spus Dragnea.

Stirile PROTV

 

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie