Raphael Ron-El, seful departamentului de fertilizare in vitro al Centrului Medical „Assaf Harofeh”, implicat in ancheta privind traficul de ovule

 

10004029-a-hospital-room-with-medical-deviceProfesorul Raphael Ron-El, şeful departamentului de fertilizare in vitro (IVF) la Centrul Medical „Assaf Harofeh”, este unul dintre israelienii implicaţi în scandalul traficului de ovule, recoltate pentru fertilizarea in vitro, la clinica privată Med New Life din Bucureşti, România, relatează miercuri cotidianul israelian Haaretz.

Potrivit Haaretz, consulatul israelian din România a indicat marţi că trei cetăţeni israelieni (profesorul Raphael Ron-Elm, tehnicianul de laborator care îl însoţea, Daphna Komarovsky, şi o altă persoană) au fost reţinuţi în urma percheziţiilor efectuate de poliţia română.

O declaraţie a centrului „Assaf Harofeh”, situat în baza militară Tzrifin, indica că în acest stadiu nu există detalii referitoare la suspiciunile la adresa celor reţinuţi.

Presa străină, notează Haaretz, a relatat că Med New Life vindea ilegal ovule prelevate din România femeilor israeliene. Ovulele erau prelevate de la femei cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, dintre care unele studente, pentru sume cuprinse între 600 şi 800 de euro, şi vândute apoi ilegal femeilor din străinătate, pentru sume cuprinse între 3.000 şi 4.000 de euro.

Potrivit centrului „Assaf Harofeh”, Ron-El a fost implicat în tratamente de fertilizare in vitro la Bucureşti timp de 15 ani şi deţine o licenţă şi un permis de muncă din partea autorităţilor române. „În toţi aceşti ani, profesorul Ron-El a acţionat în conformitate cu legislaţia israeliană şi română şi suntem convinşi că şi de această dată nu există nimic excepţional în comportamentul său sau al doamnei Komarovsky. Activitatea profesorului Ron-El are loc în cadrul unei misiuni a spitalului, în conformitate cu acordurile semnate între spital, fondul cercetătorilor şi clinica din România. Spitalul îi sprijină pe Ron-El şi pe Komarovsky şi va face tot posibilul pentru a dispersa suspiciunile ce planează asupra lor şi pentru ca aceştia să se întoarcă cât mai curând posibil” în Israel, se precizează în comunicatul centrului.

Agerpres

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie