Hotelul Aro Palace listat la bursa

 

Hotelul Aro Palace va fi listat pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) al Bursei de Valori Bucuresti, sustin surse din conducerea companiei hoteliere. Informatia a fost confirmata de surse apropiate conducerii actionarului majoritar al firmei hoteliere – SIF Transilvania – care au adaugat ca în prezent se lucreaza la identificarea mai multor companii din portofoliu care ar putea fi listate pe acest sistem de tranzactionare, cum ar fi „Romradiatoare” sau „Transilvania Leasing” (firme nelistate) sau „Tusnad” SA, firma listata pe piata Rasdaq a BVB.

Aro PalaceSIF Transilvania încearca de ani buni sa listeze compania hoteliera „Aro Palace” pe Bursa de Valori Bucuresti, dar odata cu aparitia crizei s-a luat decizia de a astepta aparitia unui „moment favorabil” pentru realizarea acestui lucru.

Compania „Aro Palace” reuneste hotelul cu acelasi nume din Brasov, cu o capacitate de 200 de camere, clasificat la cinci stele, hotelurile Capitol (trei stele, 183 de camere), Coroana (2 stele, 100 de camere), Pos-tavaru (o stea, 60 de camere) si Aro Sport (o stea, 32 de camere), toate din Brasov. Acestora li se mai adauga si patru restaurante, tot în Brasov.

Sectorul turismului, alaturi de cel bancar, este cel mai bine reprezentat în portofoliul SIF Transilvania, care este si cel mai mare inves-titor autohton în acest do-meniu, având aproape 35% din porto-foliu în unitati de cazare.

Discutiile cu privire la listarea actiunilor „Aro Palace” la bursa au început în 2007, compania angajând atunci societatea de brokeraj „Rombell Securities” în vederea intermedierii ofertei publice initiale si a listarii la bursa. Valoarea maxima posibila, la acel moment, se ridica la 12 milioane de euro. Ulterior, dupa aparitia crizei, actionarul majoritar a decis sa astepte o conjunctura favorabila pentru listarea societatii pe Bursa de Valori Bucuresti, dupa care a aparut si varianta SIBEX, unde SIF Transilvania este, de asemenea, actionar. ovidiu vranceanu, bursa.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie