Tribunalul Bucuresti decide astazi daca Dinu Patriciu ii va plati 1 leu lui Traian Basescu, in procesul filmarilor in care presedintele pare ca loveste un copil la un miting electoral

 

Tribunalul Bucuresti a amânat pentru luni, 18 februarie, decizia în procesul în care Traian Basescu îl acuza pe omul de afaceri Dinu Patriciu de „minciuna si trucarea unor filmari”, dupa mediatizarea în 2009 a unor imagini în care presedintele parea ca loveste un copil la un miting electoral.

basescu vs patriciuProcesul se afla în faza de apel, dupa ce Judecatoria Sectorului 1 a admis pe 19 octombrie 2011 actiunea sefului statului si l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum si la publicarea deciziei în doua publicatii cu tiraj national, în doua numere consecutive.

Presedintele Traian Basescu l-a dat în judecata pe Dinu Patriciu si firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul, cerând despagubiri de un 1 leu pentru „minciuna si trucarea unor filmari”, actiunea fiind înregistrata la începutul lunii decembrie 2009.

Cotidianul Gardianul a publicat, în 26 noiembrie 2009, un film în care presedintele Traian Basescu pare a lovi un copil peste fata, în timpul unui miting electoral din 2004.

Omul de afaceri Dinu Patriciu declara, în aceeasi zi, la Realitatea TV, ca, de fapt, la mitingul de la Ploiesti, din 2004, Traian Basescu a lovit copilul de doua ori, prima data în plex si apoi peste fata, asa cum apare în imaginile difuzate în presa.

În noiembrie 2009, Traian Basescu anunta ca îl va da în judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul pentru „minciuna si trucarea unor filmari” si a solicitat Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care sa se stabileasca daca filmul din campania din 2004 contine urme de interventie tehnica în sensul modificarii integritatii.

Dupa efectuarea expertizei, Traian Basescu declara ca, potrivit INEC, înregistrarea de la Ploiesti contine elemente de editare computerizata în sensul alterarii integritatii, nu e autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei înregistrari autentice.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie