Surpriza de pe noua hartă a Romaniei

 

Vicepremierul Liviu Dragnea ridică miză în dezbaterile pentru regionalizare. Deşi susţine că „nu există la această oră un proiect oficial de regionalizare”, Dragnea, cel care este responsabil de agățarea în cui a noii hărţi a României, aruncă în discuţie subiectul capitalelor de regiuni, nu câte una însă pentru fiecare unitate, ci două sau chiar mai multe.

Harta RomanieiNu va fi o singură capitală într-o regiune. Ne interesează ca fiecare judeţ şi fiecare cetăţean din fiecare judeţ să se bucure de avantajele regionalizării. Dacă va fi un sediu administrativ într-un oraş, în alt oraş din alt judeţ va fi, de exemplu, direcţia regională de finanţe, în altă capitală de judeţ va fi direcţia regională de mediu şi aşa mai departe. Deci nu dorim să concentrăm într-un singur oraş tot pachetul puterii administrative, pentru că în paralel cu procesul de regionalizare se realizează şi cel de descentralizare„, a spus Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Ideea vicepremierului Dragnea nu este împărtăşită de toţi primarii sau preşedinţii de consilii judeţene. În regiunea de Nord-Est, cele două variante puse pe masă pentru capitala regiunii au fost Piatra Neamţ şi Iaşi. Deşi ambii primari au căzut de acord asupra celei de-a doua variante, fără prea multe discuţii, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, nu agreează formula cu mai multe mici capitale.

Când e vorba despre regionalizare, dacă vrei s-o faci cum trebuie, nu te încurci cu unul şi cu altul, nu trebuie să-l mulţumeşti şi pe Ionescu şi pe Popescu. Trebuie să alegi o singură capitală regională, care să aibă infrastructură, logistică bună. Nu am nimic împotrivă să fie Iaşi capitală regională, că merită. Eu sunt cu sufletul la Neamţ, dar cu capul la Iaşi, că acolo e puterea administrativă. Ideea e ca regionalizarea să nu se facă pe interese, ci pe necesitatea României„, a declarat preşedintele CJ Neamţ. gandul.info

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie