Nu trebuie să ai 18 ca să poti conduce

 

Potrivit proiectului pentru modificarea Regulamentului de aplicare a legii care reglementează circulaţia pe drumurile publice, supus dezbaterii publice de către MAI, școala pentru şoferii amatori ar putea fi începută de candidaţi cu trei luni înainte de împlinirea vârstei de 18 ani.

Permis de conducerePotrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor (DRPCIV), comisarul şef Mihai Enache, o altă noutate constă în aceea că, elevii şcolilor cu profil tehnic auto, care doresc obţinerea permiselor din categoriile B şi BE vor putea începe şcolile de şoferi începând cu vârsta de 17 ani, în aşa fel încât, la terminarea studiilor, să se poată angaja imediat.

În acelaşi timp, oficialul DRPCIV a explicat că elevii acestor şcoli care urmăresc să obţină permise de conducere din categoriile C şi CE, care până acum puteau fi obţinute numai începând cu vârsta de 21 de ani, pot începe şcoala de şoferi la vârsta de 17 ani, iar de la vârsta de 18 se pot prezenta la examen. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie