Romanii sunt mai grijulii cu banii.Numarul deponentilor cu depozite de peste 100.000 de euro în banci a crescut cu 30% în ultimii doi ani

 

Numarul deponentilor care au în cont sume de peste 100.000 de euro a crescut cu 30% în ultimii doi ani, dar volumul total al depozitelor a scazut cu echi­va­lentul a 200 mil. euro, astfel ca va­loarea medie a unui depozit s-a redus de la peste 300.000 de euro la circa 225.000 de euro.

depoziteCirca 16.500 de per­soa­ne aveau la sfâr­situl anului tre­cut depozite mai mari de 100.000 de euro, cu o valoare cumulata de 16,2 miliarde de lei (echivalentul a 3,7 mld. euro) adica în medie 220.000 de euro de persoana, potrivit celor mai recente date publicate de Fondul de Garantare a Depozitelor.

Persoanele cu averi li­chi­de de peste 200.000 de euro sunt incluse în segmentul cli­en­telei de pri­vate banking, unde concurenta s-a inten­sifi­cat în ultimii ani pe fondul în­cercarilor bancherilor de a gasi noi surse de venit.

Unele date neoficiale arata ca exista clienti care detin chiar si 5 mil. euro în depozite bancare.

Clientii de private banking pot opta, pe lânga plasamentele clasice în depozite, pentru o gama mai larga de investitii care include, în functie de profilul individual de toleranta al fie­caruia, titluri de stat, fonduri de investitii, depozite structurate, actiuni si produse structurate sau derivate.

Acestia sunt asistati în permanenta de un bancher personal dedicat si sunt deserviti prin intermediul unor locatii destinate exclusiv acestui tip de clientela.Ciprian Botea,zf.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie