Pericol de executare silita pentru mai multe universitati din tara

 

Mai multe institutii de învatamânt superior din tara risca sa fie execute silit de profesorii universitari si de membrii personalului auxiliar care nu si-au primit înca drepturile salariale consemnate prin hotarâri definitive si irevocabile ale instantelor de judecata, potrivit Federatiei Nationala Sindicala „Alma Mater”.

universitate„Deoarece drepturile consemnate de sentintele judecatoresti definitive si executorii nu au fost platite, unii dintre colegii nostri se vad siliti sa recurga la urmatoarea forma de recuperare a acestor drepturi, respectiv executarea silita a universitatilor. Un astfel de demers s-a petrecut deja la Universitatea Valahia din Târgoviste, institutie care a fost executata silit saptamâna trecuta. Si alte universitati din tara sunt în situatii de executare silita iminenta în perioada imediat urmatoare”, se arata în comunicatul citat.

Potrivit „Alma Mater”, nu numai universitatile risca sa fie executate silit, ci si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

„Modul arbitrar în care un rector îsi poate permite sa solicite negocierea sentintei judecatoresti definitive si irevocabile, conduce la exacerbarea conflictelor, nu numai la nivelul institutiei, ci chiar la nivelul întregului învatamânt superior. Declansarea executarii silite a institutiilor de învatamânt superior sau chiar a ministerului reprezinta urmatorul pas în evolutia acestei situatii conflictuale”, se mai spune în comunicat.

Semnalul de alarma tras de „Alma Mater” a fost transmis, sub forma unei scrisori oficiale, si conducerii Ministerului Educatiei.capital.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie