Ministerul Educatiei Nationale a publicat proiectul cadru pentru invatamantul primar. Vezi schimbarile propuse

 

Limba moderna va fi obligatorie din clasa a III-a, potrivit proiectului de plan-cadru pentru învatamântul primar publicat pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale.

ministerul educatieiReligia apare în trunchiul comun în planul cadru înca de la clasa pregatitoare si pâna la clasa a IV-a, pentru fiecare din acestea câte o ora pe saptamâna. Planul propus de MEN si aflat în dezbatere publica prevede cinci ore pe saptamâna la Limba si literatura româna în clasa pregatitoare, câte sase ore în clasa I si a II-a, cinci ore în clasa a III-a si patru ore în clasa a IV-a.

În ceea ce priveste Matematica, sunt propuse câte trei ore pe saptamâna pentru clasa pregatitoare, clasa I si clasa a II-a si câte patru ore la clasa a III-a si a IV-a.

Pentru Stiintele naturii este prevazuta câte o ora pe saptamâna începând de la clasa pregatitoare si pâna la clasa a IV-a, Istoria – o ora pe saptamâna începând din clasa a IV-a, Geografia din aceeasi clasa, o ora pe saptamâna.

Proiectul de plan-cadru propune câte o ora pe saptamâna de Arte vizuale pentru clasa pregatitoare si clasele I-IV, Educatia muzicala si miscare câte 2 ore pe saptamâna pâna la clasa a II-a si trei ore pe saptamâna pentru clasele III-IV, iar Educatie fizica – câte doua ore pe saptamâna începând de la clasa pregatitoare si pâna la clasa a IV-a.

Cadrele didactice, parintii si reprezentantii societatii civile pot sa transmita observatii si propuneri referitoare la proiectul de plan-cadru pentru învatamântul primar, prin completarea unui formular de consultare, disponibil la adresa: https://www.surveymonkey.com/s/PC-primar pâna la data de 19 februarie.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie