Filmul „Pozitia copilului” a castigat la Berlin premiul Federatiei Internationale a Criticii

 

Filmul ‘Pozitia copilului’, al regizorului român Calin Peter Netzer, a primit, vineri seara, premiul Federatiei Internationale a Criticii (FIPRESCI) în cadrul Festivalului de la Berlin, anunta EFE

film premiat pozitia copiluluiBazându-se pe relatia mama-copil, Netzer face, fara concesii, portretul unei societati care se confrunta cu coruptia, minciuna si discriminarea.

În ”Pozitia copilului”, Cornelia (Luminita Gheorghiu) este o mama sexagenara ultraposesiva din înalta societate care îl sufoca pe fiul sau Barbu (Bogdan Dumitrache), aflat completamente sub stapânirea sa. Barbu omoara un adolescent dintr-o familie modesta din cauza vitezei excesive. Mama sa va face totul pentru a-l scapa de închisoare, folosindu-se de relatiile ei, dar si de bani, oferindu-le mita celor care îl pot ajuta – mai ales politisti si un avocat.
Filmul ‘minimalist’ a fost turnat în cea mai mare parte în apartamente private, iar camera îi urmareste aproape tot timpul pe Cornelia si fiul sau, ceea ce întareste si mai mult sentimentul de tensiune si sufocare.

Protagonista filmului român se numara si printre favoritele la premiul pentru cea mai buna interpretare feminina, alaturi de chiliana Paulina García din ‘Gloria’, si de frantuzoaica Juliette Binoche din ‘Camille Claudel 1915’.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie