Traian Basescu – ultimul sef de stat din Europa primit la Vatican de Papa Benedict al XVI-lea înainte de demisia suveranului pontif

 

Presedintele Traian Basescu a ajuns, vineri dimineata, la Vatican, el fiind întâmpinat de Papa Benedict al XVI-lea, cu care are programate convorbiri tete-a-tete în biblioteca privata a Suveranului Pontif.

basescu vs papa benedict al XVI-leaBasescu, care este ultimul sef de stat din Europa primit la Vatican de suveranul pontif înainte de oficializarea renuntarii acestuia la misiunea apostolica, i-a adus Papei cadou un tetraevengheliar.

Volumul în limba româna este o editie aparuta în 2008 si agreata de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, fiind legat în piele si lucrat cu gravuri imitând stilul cartilor bisericesti din Evul Mediu.

Dupa convorbirile care sunt programate sa dureze în jur de 15 minute, presedintele si Suveranul Pontif vor face o fotografie oficiala în biblioteca privata, dupa care seful statului român îi va prezenta Papei pe sotia sa, Maria Basescu si delegatia oficiala a României.

Basescu va avea apoi o întrevedere cu cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de stat al Sfântului Scaun, functie care echivaleaza în organizarea de la Vatican cu cea de prim-ministru.

Dupa aceasta întrevedere presedintele si doamna Maria Basescu vor depune un buchet de flori si vor detine un moment de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea din Bazilica San Pietro.

În jurul orei 15:00 a României presedintele Basescu va participa la Ambasada României la Vatican la o receptie unde va tine un discurs despre importanta acestei vizite la Sfântul Scaun.

În cursul serii presedintele va mai avea o întâlnire cu reprezentanti ai comunitatii românesti din Italia, programul deplasarii la Roma cuprinzând si o vizita de stat la Ordinul Suveran al Cavalerilor Ioaniti.Marius Fratila, mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie