Mediatorul Anca Lucia Stancu invitata in studioul Transilvania Live astazi, la ora 21:00. Discutii pe tema informarii obligatorii a medierii si nu numai

 

Incepand cu 2013, cei care vor sa inceapa un proces vor putea face acest lucru doar daca participa, in prealabil, la o sedinta de informare privind medierea. Aceasta obligatie a justitiabililor trebuia sa intre in vigoare initial in 9 ianuarie, insa termenul a fost prorogat pana la 1 februarie, care din nou a fost amanat pana in 15 februarie.

Transilvania LiveAstazi, odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila, medierea se poate spune ca a intrat intr-o alta dimensiune.

Modificarile aduse se refera la obligativitatea instantelor de a solicita dovada participarii la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii. O alta modificare este introducerea sanctiunii in cazul neparticiparii la sedinta de informare, amenda fiind prevazuta de Noul Cod de procedura civila, si stabilita în cuantum de la 100 la 1000 lei. Aceasta a doua modificare se aplica in perioada 15 februarie – 1 august. Incepand cu 1 august 2013, neparticiparea la sedinta de informare a medierii se poate sanctiona cu inadmisibilitatii cererii de chemare în judecata.

Acestea, si alte subiecte interesante vor fi discutate astazi, in studioul Transilvania Live de mediatorul Anca Lucia Stancu, incepand cu ora 21:00.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie