De ce il vrea presedintele Traian Basescu pe Daniel Morar in functia de procuror general

 

Presedintele Traian Basescu a admis joi ca i-a sugerat ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, ca Daniel Morar ar fi cel mai potrivit pentru ocuparea postului de procuror general, a afirmat ca aceasta sugestie este în continuare „valabila”, dar ca ministrul de resort si-a exprimat dezacordul.

traian basescu6Întrebat la B1 Tv daca a avut o discutie cu Pivniceru în care i-a sugerat ca Morar ar fi bun pentru postul de procuror general, Basescu a raspuns „Categoric da”.

„Si nu a fost o discutie, au fost mai multe. Am rostit acest nume dintr-un motiv simplu: le-am spus înainte de MCV: ‘nu-l vreti pe Morar – si eu sunt absolut de acord ca tara asta nu are un singur procuror – si doamna Pivniceru poate sa-mi propuna înca 30 de procurori la fel de respectabili ca domnul Morar, de credibili. Problema este ca nu sunt la fel de cunoscuti ca Morar. Si eu sugestia asta o faceam înainte de MCV si e valabila si acum, înainte de Schengen”, a spus Basescu.

El a sustinut necesitatea unui procuror credibil, argumentând ca „nu crapa nimeni” daca Morar ar fi propus pentru acest post.

În opinia sa, exista presiuni politice din USL ca Morar sa nu fie numit.

Totodata, el a relatat ca ministrul Pivniceru i-a raspuns ca „niciodata” nu-l va propune pe Morar pentru acest post.

Premierul Victor Ponta a afirmat, pe 10 februarie, la România TV, ca presedintele Traian Basescu i-a comunicat ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, ca Daniel Morar ar fi cel mai potrivit pentru postul de procuror general, dar acesta nu s-a înscris în concurs.

„Pe cei care s-au facut cu procedura transparenta i-a respins. O sa-i propuna altii doamna Pivniceru. Probabil o sa-i respinga si pe aceia si uite asa nu-l intereseaza cine, dar nu poate fi nimeni altul decât domnul Morar. (…) Din discutiile cu doamna Pivniceru, înteleg ca l-a propus pe domnul Morar. A spus ca e cel mai bun sa fie procuror general. Au avut mai multe discutii (Pivniceru si Basescu – n.r.). Eu am rugat-o pe doamna Pivniceru sa discute cu presedintele, ca pâna la urma este acest circuit legal. Dupa care s-a spus ca se renunte la acest circuit legal. Nu e foarte multa consecventa, ca si la chestia cu Schengen si MCV: ce era valabil ieri nu mai e valabil azi si foarte probabil nu mai e valabil mâine”, a afirmat Victor Ponta.

Pe de alta parte, el a spus ca optiunea presedintelui Basescu nu e un „lucru surprinzator”.

Totusi, a relatat Ponta, Daniel Morar nu si-a înscris candidatura în concurs pentru a putea ocupa postul de procuror general.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie