Carburantii mai scumpi de astazi la Petrom

 

OMV Petrom, cea mai mare companie petroliera din România, a majorat, azi, preturile la carburanti.

petromOMV Petrom a majorat preturile la benzine si motorine cu trei bani pe litru, de astazi.

Astfel, dupa scumpire, un litru de benzina Standard 95 costa, la statia Petrom din strada Brasov din Bucuresti, 6,11 lei, iar benzina Extra 99 a ajuns la 6,53 lei pe litru. Un litru de motorina Standard costa 6,21 lei, iar pretul unui litru de motorina Extra este de 6,44. lei.

OMV Petrom este cea mai mare companie de pe piata de distributie a carburantilor, cu o retea de circa 550 de statii, fiind urmata de Rompetrol si Lukoil.

Companiile petroliere ajusteaza preturile la carburanti în functie de cotatiile la titei si la produsele petroliere pentru zona lor de referinta, dar si de conditiile de pe piata locala.

La începutul anului, compania a fost nevoita sa creasca preturile la carburanti, din cauza taxelor. De la 1 ianuarie, a intrat în vigoare noul curs leu-euro, depreciat pentru moneda nationala, la care se platesc accizele si, în plus, Guvernul a crescut si acciza la motorina. În plus, Petrom a mai fost supusa la plata unor taxe suplimentare: una pe venitul exceptional realizat din comercializarea gazelor, ca urmare a liberalizarii pietei si alta pe extractia petrolului.

Potrivit unei analize a Noble Securities, desi companiile petroliere din România au scumpit în acest an carburantii, reflectarea cresterii consistente a pretului petrolului în preturile carburantilor a fost temperata de întarirea leului fata de dolarul american, în luna ianuarie. În februarie însa, leul s-a depreciat, contribuind la amplificarea scumpirilor.economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

1 comentariu

  1. spoiala gheorghe spune:

    Măriți frațiilor prețul la carburanți pînă nu o să mai cumpere nimeni carburanți. Poate se va inventa un alt produs . Să v-ă rugați de clienți s-ă cumpere carburanți.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie