Timbrul de Mediu: Guvernul vrea sa instituie prime pentru masinile electrice sau putin poluante

 

Guvernul vrea sa instituie prime pentru masinile electrice sau putin poluante, odata cu introducerea timbrului de mediu, a spus, ieri, premierul Victor Ponta.

timbru de mediu1Decizia poate fi o reactie la plângerile venite din partea producatorilor auto. Acestia au reprosat Guvernului ca noua taxa auto, asa cum a fost prezentata în proiectul de pe site-ului Ministerului Mediului, încurajeaza tot achizitia de masini mai vechi, cu motoare euro 3 si euro 4, dar si a masinilor foarte vechi, cu motoare non-euro, sau euro 1 si euro 2, care vor plati taxe foarte mici raportat la nivelul actual. Ramâne de vazut în ce fel primele, daca vor fi instituite, vor raspunde cerintelor industriei auto.

Amânari dupa amânari

Noua taxa auto, timbrul de mediu, va fi aprobata în sedinta de Guvern de martea viitoare. Desi autoritatile au promis aprobarea acesteia ieri, decizia a fost amânata. Despre introducerea noii taxe auto se vorbeste de cel putin o luna. În formula actuala aceasta nemultumeste nu doar producatorii auto, ci si pe transportatori. Acestia sunt suparati ca timbrul nu se va aplica vehiculelor comerciale, care vor avea de achitat în continuare taxa de prima înmatriculare.Raluca Florescu, evz.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie