Progresele României în cadrul MCV si angajamentul Romaniei de a avansa reformele, prezentate de ministrul Afacerilor Externe la Haga

 

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut marti o întrevedere cu ministrul olandez pentru migratie, Fred Teeven, cu care a avut un schimb de opinii cu privire la cooperarea în domeniul justitiei si afacerilor interne, aderarea României la Schengen si raportul Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, informeaza MAE.

titus corlatean1Seful diplomatiei române a prezentat progresele României în cadrul MCV si a exprimat angajamentul tarii noastre de a avansa reformele pentru îndeplinirea tuturor angajamentelor în domeniu, precizeaza sursa citata.

El a aratat ca îndeplinirea responsabilitatilor asumate în cadrul MCV sunt prioritare pentru autoritatile române si a exprimat deschiderea de a continua dialogul si cooperarea cu partenerii din cadrul UE în prezentarea progreselor înregistrate.

În ceea ce priveste aderarea României la spatiul Schengen, demnitarul român a solicitat sustinerea partii olandeze si a prezentat argumentele autoritatilor române pentru luarea unei decizii favorabile pentru aderarea în doua etape, mai întâi cu frontierele maritime si aeriene, la Consiliul Justitie si Afaceri Interne, programat pentru 7 – 8 martie 2013. El a subliniat ca România a îndeplinit toate criteriile pentru aderarea la spatiul Schengen, fapt confirmat si de Comisia Europeana.

Conform MAE, responsabilitatea în îndeplinirea rolului detinut la frontiera estica arata ca România este un partener credibil si serios, pregatit sa îsi asume statutul de stat membru Schengen. Participarea constanta si consistenta a României la operatiunile care vizeaza segmentele supuse presiunilor migratorii ale granitelor UE si la cooperarea cu statele din regiune în cadrul efortului comun de combatere a migratiei ilegale pledeaza în acest sens.

Cei doi demnitari au convenit mentinerea unui contact permanent, inclusiv pe linia ministerelor afacerilor interne, pentru identificarea unei solutii care sa corespunda intereselor tuturor statelor membre UE pâna la Consiliul JAI din 7 – 8 martie 2013.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie