Presedintele ANI face apel ca persoanele supuse campaniilor de linsaj mediatic sa se adreseze justitiei

 

Presedintele ANI, Horia Georgescu, a sustinut, marti, într-o dezbatere la GDS pe marginea raportului de tara privind MCV, ca este necesar ca politicienii sau magistratii vizati de atacurile la viata privata din partea unor trusturi mediatice sa actioneze în instanta pe cale civila respectivele institutii media.

horia georgescu„Asa cum am spus si în dezbatere, eu chem toate persoanele împotriva carora au fost campanii de linsaj mediatic nejustificate ce tin de aspecte din viata privata sa se adreseze justitiei, deoarece prevederile Codului civil sunt foarte bune si numai în acest fel putem actiona. Este foarte important ca aceste lucruri sa se întâmple, sa se creeze o practica unitara, iar cei care gresesc sa plateasca, inclusiv material”, a declarat presedintele ANI pentru Agerpres la finalul dezbaterii GDS.

Horia Georgescu a confirmat ca a initiat astfel de actiuni în justitie.

„Da, eu am initiat mai multe actiuni în justitie ca actiuni civile pentru a-mi apara imaginea si dreptul la viata privata asa cum este definit prin Constitutie si asa cum este înteles si de practica CEDO”, a mai afirmat presedintele Agentiei Nationale de Integritate.

La dezbaterea pe marginea raportului MCV, alaturi de moderatorul evenimentului, filozoful Andrei Cornea, si europarlamentarul Monica Macovei, s-au mai aflat, printre altii, Magda Cârneci (GDS), europarlamentarul Cristian Preda, deputatul UDMR Attila Korodi, democrat-liberalii Teodor Baconschi, Radu F. Alexandru, Sever Voinescu, Cristina Traila, Mihail Neamtu, Livia Saplacan (DNA). agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie