MS vrea un cadru unitar privind cheltuielile cu materiale sanitare, medicamente si servicii în unitatile de primiri urgente

 

Ministerul Sănătăţii va stabili un cadru unitar privind cheltuielile cu materiale sanitare, medicamente şi servicii în unităţile de primiri urgenţe şi va monitoriza situaţia acestora, pentru o gestionare corectă şi transparentă a fondurilor publice.

ministerul sanatatii

Anunţul a fost făcut de către Raed ARAFAT, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii într-o videoconferinţă susţinută astăzi, 12 februarie 2013, cu directorii direcţiilor de sănătate publică, managerii spitalelor de urgenţă şi medicii/asistenţii, şefi UPU/CPU de la nivel naţional.

Oficialul MS a atenţionat reprezentanţii spitalelor şi ai autorităţilor locale sanitare asupra modului în care se fac decontările în cadrul UPU.

Raed ARAFAT a cerut ca facturile trimise la minister pentru decontare să fie clare şi să evidenţieze serviciile şi analizele efectuate numai în departamentele UPU ale spitalelor. Secretarul de stat în MS a explicat care dintre cheltuieli vor fi considerate eligibile şi care nu.

„De exemplu, nu vom mai accepta ca, din banii pentru UPU, să fie decontate plăţile pentru utilităţi sau serviciile de pază, acestea fiind datoria spitalelor în întregime. Fondurile alocate unităţilor de primiri urgenţe trebuie utilizate exclusiv pentru deservirea pacienţilor trataţi în aceste secţii”, a spus Raed ARAFAT, în timpul întâlnirii.

De asemenea, s-a atras atenţia asupra decontărilor pentru reactivi şi analize medicale, controalele efectuate anul trecut evidenţiind situaţii neclare cu privire la unele situaţii.amosnews.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie