ANI: Consilierul la MApN, Dorina Danielescu in stare de incompatibilitate

 

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca Dorina Danielescu, consilier la Ministerul Apararii Nationale, se afla în stare de incompatibilitate, deoarece exercita atât functia de procuror civil în cadrul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Ploiesti, detasata la Ministerul Apararii Nationale, cât si calitatea de cadru militar în activitate.

ANI a sesizat Ministerul Apararii Nationale si Consiliul Superior al Magistraturii – Inspectia Judiciara, în vederea luarii masurilor legale ce se impun.

Potrivit unui comunicat al ANI remis miercuri Agerpres, în urma evaluarilor efectuate s-a constatat faptul ca Dorina Danielescu se afla în stare de incompatibilitate începând cu 18 septembrie 2012 (data la care Sectia pentru procurori din cadrul CSM a hotarât respingerea cererii de transfer la Parchetul Militar de pe lânga Curtea Militara de Apel), întrucât exercita atât functia de procuror civil în cadrul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Ploiesti, detasata la Ministerul Apararii Nationale, cât si calitatea de cadru militar în activitate.

Începând cu anul 2004, Dorina Danielescu ocupa functia de procuror în cadrul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Ploiesti.

Dorina DanielescuANI arata ca, la data de 16 iulie 2012, prin Ordin al Ministrului Apararii Nationale, Dorina Danielescu a fost chemata în activitate, cu gradul de colonel, confirmata în serviciul justitie militare, specialitatea militara nr. 116 – magistratura militara, si pusa la dispozitia Sectiei Parchetelor Militare, în vederea încadrarii.

Inspectorii de integritate sustin ca, pâna la data constatarii starii de incompatibilitate, ordinul prin care i-a fost acordat gradul de colonel nu a fost revocat, contrar prevederilor legale în materie.

Conform art. 5, alin. (1) din Legea 303/2004, ‘Functiile de judecator, procuror, magistrat – asistent si asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice din învatamântul superior, precum si a celor de instruire din cadrul Institutului National al Magistraturii si al Scolii Nationale de Grefieri, în conditiile legii’.

De asemenea, potrivit Legii 161/2003, ‘Functia de judecator si procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din învatamântul superior’.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie