In cautarea de solutii, pentru evitarea pierderilor, banca Piraeus a investit la Brasov, in imobiliare

 

Banca elena Piraeus Bank va investi prin intermediul diviziei imobiliare Piraeus Real Estate „câteva milioane de euro” pentru finalizarea unui proiect rezidential cu sase blocuri din Brasov, dupa ce dezvoltatorul initial al proiectului Seasons Residence, client al bancii, a intrat în faliment, iar activele au fost scoase la lichidare.

piraeus bankPiraeus a cumparat la sfârsitul anului trecut pentru circa 10 mil. euro activele firmei Gespi Investments si si-a asumat rolul de dezvoltator „în vederea recuperarii unei parti cât mai mari din împrumutul acordat dezvoltatorului aflat în incapacitate de a finaliza proiectul”.

„Managementul proiectului a fost preluat integral de Piraeus Real Estate. Estimam ca lucrarile la cele sase blocuri care alcatuiesc proiectul (…) vor demara la începutul trimestrului II al acestui an, având un termen estimat de finalizare de 14 luni”, au precizat pentru ZF reprezentantii Piraeus Bank.

În fata avalansei de insolvente si falimente din domeniul imobiliar bancile au cautat diverse solutii pentru reducerea pierderilor, astfel ca în portofoliul lor au ajuns inclusiv centre comerciale de mari dimensiuni sau cladiri de birouri în Pipera.Cristi Moga, zf.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie