Directorul SRI avertizeaza cu privire la amenintarile teroriste

 

Creşterea constantă a ameninţărilor teroriste din ultimele luni, securitatea cibernetică a ţării, tendinţa de creştere a crimei organizate transfrontaliere, au fost principalele subiecte discutate marţi de către directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior şi membrii comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI.

teroristi „Am menţionat creşterea constantă a ameninţării teroriste din ultimele luni în legătură cu teritoriul naţional. Noi, prin acţiuni, încercăm să ţinem departe de teritoriul naţional această ameninţare, care, vedeţi foarte bine, a afectat deja foarte serios un stat vecin României, Bulgaria, mă refer la evenimentele care s-au petrecut la Burgas. Un alt aspect de prioritate a fost menţionat ca fiind legat de securitatea cibernetică a ţării. Aici suntem autoritate naţională şi pot să spun că avem posibilitatea să contracarăm atacuri extrem de dure la adresa infrastructurii critice a statului pe acest domeniu, inclusiv instituţii fundamentale ale statului precum Ministerul de Externe sau instituţii din domeniul economiei. Am menţionat faptul că există o tendinţă de creştere a crimei organizate transnaţionale sau transfrontaliere care s-a manifestat prin acţiuni în centrul oraşului, pe care le ştiţi, cum a fost acel atac armat de la Vitan la care serviciul a avut o contribuţie decisivă în identificarea făptuitorului în cooperare cu Poliţia”, a declarat Maior, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că au mai fost abordate şi aspecte fundamentale legate de securitatea economică, securitatea energetică, corupţie la nivel strategic, care sunt avute în vedere de SRI.

Directorul SRI a precizat că nu este cazul să ne îngrijorăm în mod deosebit în privinţa ameninţărilor teroriste pentru că serviciul încearcă să ţină departe de graniţele naţionale acest fenomen.

„Nu trebuie să ne îngrijorăm în mod deosebit pentru că, aşa cum am afirmat, încercăm să ţinem departe de graniţele naţionale, prin măsuri, prin operaţiuni, prin decizii legate de anumite persoane care călătoresc în spaţiul teritorului naţional, să ţinem departe de graniţele naţionale această ameninţare. Am putut menţine prin activitatea serviciului şi în cooperare cu alte instituţii acest grad de alertă albastru precaut”, a arătat Maior.

Directorul SRI a fost prezent marţi în Parlament, la Comisia pentru controlul SRI, unde a prezentat o strategie de transformare a serviciului şi stadiului acesteia, precum şi priorităţile instituţiei pe care o conduce. AGERPRES

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie