CCR a devansat judecarea contestatiei pe buget

 

Curtea Constitutionala a României (CCR) urmeaza sa dezbata mai devreme, si anume în sedinta de miercuri, sesizarea PDL privind Legea bugetului pe 2013, dupa ce a preschimbat termenul stabilit initial din 20 februarie în 13 februarie, au confirmat pentru Agerpres reprezentanti ai CCR.

curtea constitutionala1PDL a contestat pe 8 februarie la Curtea Constitutionala Legea bugetului de stat pe 2013, invocând în sesizarea adresata CCR trei argumente legate de nerespectarea procedurilor parlamentare în cursul dezbaterilor la buget din plenul reunit al celor doua Camere si un argument legat de lipsa de predictibilitate a bugetului pe 2013, a declarat deputatul Andreea Paul, vicepresedinte PDL, într-o conferinta de presa.

„PDL a depus la Curtea Constitutionala o sesizare legata de trei aspecte de încalcare grava, procedurala, în adoptarea bugetului de stat, invocând si un alt argument, de fond. Cele trei argumente de încalcare procedurala grava tin de absenta amendamentelor pe care membrii PDL le-au depus în comisie iar acestea nu s-au regasit în raportul final al Comisiei de buget-finante. Al doilea argument care tine de procedura tine de absenta Statutului parlamentarilor pe baza caruia se fundamenteaza bugetele Camerei Deputatilor si Senatului. Al treilea argument procedural tine de lipsa cvorumului, lucru care a fost evident la adoptarea bugetului în noaptea trecuta (noaptea de 6 spre 7 februarie – n.r.). Al patrulea argument, care este unul de fond, tine de lipsa de predictibilitate fiscala pe care s-a fundamentat bugetul pentru anul 2013”, a aratat vicepresedintele PDL.

Andreea Paul a sustinut ca este „inadmisibil ca înainte cu doar o saptamâna de intrarea în vigoare a 20 de taxe si impozite noi, acestea sa intre în dezbaterea publica”.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie