ÎCCJ a amânat pentru 19 februarie luarea deciziei de interdictie de a parasi tara, a persoanelor anchetate in dosarul transferurilor

 

Patronii si impresarii din dosarul transferurilor din fotbal vor afla pe 19 februarie daca Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ) admite cererea procurorului de sedinta de a le impune acestora interdictia de a parasi tara.

iccjÎCCJ a amânat luni, pentru 19 februarie luarea unei decizii în acest sens si a stabilit urmatorul termen pentru data de 5 martie, când cluburile FC Rapid si Gloria Bistrita urmeaza sa fie citate prin lichidator judiciar, deoarece se afla în insolventa.

Luni, la primul termen al rejudecarii recursului în dosarul privind transferurile din fotbal, ÎCCJ a amânat dosarul pentru ca Jean Padureanu si Mihai Stoica sa-si angajeze aparatori alesi.

Reprezentantul DNA a invocat însa o masura de urgenta, cerându-le judecatorilor ca George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu, Cristian Borcea, Ioan si Victor Becali sa nu poata parasi tara.

Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul Clubului Rapid, George Copos.

CAB a mai decis atunci condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a finantatorului de la Gloria Bistrita, Jean Padureanu, la patru ani de închisoare a fostului director al Clubului de Fotbal Otelul Galati Mihai Stoica, la sapte ani de închisoare cu executare a fostului finantator al FC Dinamo Bucuresti Cristian Borcea, la opt ani de închisoare cu executare a fostului impresar Ioan Becali, la sapte ani de închisoare cu executare a impresarului Victor Becali, la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului angajat al firmei „Becali sport” Gica Popescu si la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului actionar la Clubul de Fotbal Dinamo Gheorghe Netoiu.

Totodata, CAB a hotarât obligarea celor opt inculpati la plata unor despagubiri catre ANAF si catre cluburile sportive implicate, precum si instituirea sechestrului asigurator pe averile acestora pentru recuperarea prejudiciului.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie