DNA a solicitat interdictie de a parasi tara pentru toti inculpatii din dosarul transferurilor

 

Procurorul DNA a solicitat luni, printr-o cerere depusa la instanta suprema, ca toti cei opt oameni de fotbal judecati în Dosarul Transferurilor de jucatori sa primeasca interdictia de a parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.

DNAMotivul invocat de DNA este acela ca unii dintre oamenii de fotbal, respectiv Gheorghe Copos, Jean Padureanu si Cristian Borcea, au început sa înstraineze o parte din bunurile lor si actiunile detinut la diferite societati comerciale sau sa formuleze cereri de intrare în insolventa a cluburilor de fotbal, aspect de natura a îngreuna recuperare prejudiciului produs în cauza si a le conferi resurse financiare sporite.

Cererea DNA pare a ca a venit si ca o precautie dupa ce Gigi Becali, judecat în dosarul sechestrarilor, a declarat ca „daca voi fi condamnat voi muta si mormintele parintilor mei din tara asta”.

„Acum sunt în Dubai. Luni o sa fiu în tara, ca sa nu mai speculeze nimeni ca vreau sa fug. În România e posibil orice, dar sa-ti recuperezi masina si apoi sa faci puscarie nu e posibil. Sunt aici mai mult pentru linistea mamei, e mai bine sa ma stie ea aici. Daca ar fi vreo problema, ipotetic vorbind, avionul e pe pista si am plecat si de aici. Voi credeti ca eu sunt papagal sa ma iau dupa Basescu si sa stau în tara?”, a mai spus Gigi Becali la sport.ro, weekendul trecut.

Pe 19 octombrie 2011, Becali a fost achitat de completul de trei judecatori al ÎCCJ în ceea ce priveste acuzatiile de sechestrare de persoane. Incidentul se refera la o presupusa privare de libertate a celor care i-au furat finantatorului Stelei automobilul în ianuarie 2009. Procurorii au considerat nefondata decizia ÎCCJ si au facut recurs, dosarul a ajuns la completul de 5 judecatori, iar acesta decide azi daca achitarea lui Becali este justificata sau cei 11 ani si 6 luni de închisoare cu executare pe care îi cer procurorii reprezinta o condamnare întemeiata.

Tot azi se judeca si recursul în Dosarul Transferurilor. Presedintele si patronul clubului Rapid, George Copos, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul transferurilor din fotbal. În acelasi dosar CAB a decis condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a finantatorului de la Gloria Bistrita, Jean Padureanu, la patru ani de închisoare a fostului director al Clubului de Fotbal Otelul Galati Mihai Stoica, la sapte ani de închisoare cu executare a fostului finantator al FC Dinamo Bucuresti Cristian Borcea, la opt ani de închisoare cu executare a fostului impresar Ioan Becali, la sapte ani de închisoare cu executare a impresarului Victor Becali, la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului angajat al firmei ‘Becali sport’ Gica Popescu si la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului actionar la Clubul de Fotbal Dinamo Gheorghe Netoiu.

Totodata, Curtea de Apel Bucuresti a decis obligarea celor opt inculpati din dosarul transferurilor din fotbal la plata unor despagubiri catre ANAF si catre cluburile sportive implicate, precum si confiscarea unor importante sume de bani.antena3.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie