Cererea ISC de executare silita a altor trei inculpati din dosarul ‘Trofeul calitatii’, incuviintata de Judecatoria Sectorului 1

 

Judecatoria Sectorului 1 a admis solicitarea Inspectoratului de Stat în Constructii de încuviintare a executarii silite în cazul altor trei inculpati condamnati definitiv în dosarul „Trofeul calitatii”, alaturi de fostul premier Adrian Nastase.

Adrian NastaseInstanta a încuviintat astfel executarea silita în cazul Dianei Gasparovici si a sotilor Marina Ioana si Bogdan Popovici.

„Admite cererea de încuviintare a executarii silite formulata de Biroul Executorului Judecatoresc Timnea Vicentiu-Pascal împotriva debitoarei Gasparovici Diana, la solicitarea creditorului Inspectoratul de Stat în Constructii. Încuviinteaza executarea silita ce urmeaza a se efectua în circumscriptia teritoriala a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti (…), pentru sumele de 3.337.452,5258 lei si 3.143.931,9655 lei datorate de debitoare în temeiul titlului executoriu reprezentat de Sentinta penala nr. 176/30.01.2012 pronuntata de Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala în dosar nr. 514/1/2009 ramasa definitiva prin Decizia nr. 160/20.06.2012 pronuntata de Înalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 judecatori în dosar nr. 2470/1/2012, precum si pentru cheltuielile de executare. Fara cale de atac”, se arata în decizia instantei.

În cazul sotilor Marina Ioana si Bogdan Popovici, instanta a dispus aceeasi decizie.

ISC a cerut vineri Judecatoriei Sectorului 1 încuviintarea executarii silite a Dianei Gasparovici si a sotilor Popovici, condamnati definitiv în dosarul „Trofeul calitatii”, alaturi de fostul premier Adrian Nastase.

Pe 1 februarie, Judecatoria Sectorului 1 a decis executarea silita a lui Adrian Nastase în dosarul în care Inspectoratul de Stat în Constructii a cerut recuperarea prejudiciului adus statului de fostul prim-ministru si de ceilalti inculpati din dosarul „Trofeul calitatii”, care se ridica, potrivit ISC, la circa 1.400.000 de euro.

„Admite cererea de încuviintare a executarii silite formulata de BEJ Timnea Vicentiu-Pascal împotriva debitorului Nastase Adrian, la solicitarea creditorului Inspectoratul de Stat în Constructii. Încuviinteaza executarea silita ce urmeaza a se efectua în circumscriptia teritoriala a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, potrivit art. 3711 alin. 3 Cod procedura civila, pentru suma de 3.337.452,5258 lei datorata de debitor în temeiul titlului executoriu reprezentat de sentinta penala nr. 176/30.01.2012 pronuntata de Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala în dosar nr. 514/1/2009 ramasa definitiva prin decizia nr. 160/20.06.2012 pronuntata de Înalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 judecatori în dosar nr. 2470/1/2012, precum si pentru cheltuielile de executare. Fara cale de atac, conform art. 3731 C.proc.civ” – este decizia judecatorilor.

Aparatorul lui Adrian Nastase, Ioan Cazacu, a declarat pe 1 februarie, pentru AGERPRES, ca decizia pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 privind executarea silita a fostului premier nu poate fi atacata, însa dupa începerea executarii aceasta poate fi contestata, dar Adrian Nastase are sechestrata o suma de bani, si nu vreun imobil.

„Domnul Nastase are sechestrata doar o suma de 118.000 de dolari, ce va fi executata. Apoi, vor fi executate imobilele celorlalte persoane si se va vedea daca se acopera suma respectiva. De-abia apoi se poate trece la executarea vreunui imobil al domnului Nastase. E cale lunga”, a sustinut Ioan Cazacu. agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie