Victor Ponta: Legenda cu presedintele Basescu mare negociator a murit astazi. Rezultatul final al alocarii bugetare UE pentru România este cel mai prost pe care-l puteam avea

 

Premierul Victor Ponta a declarat agentiei Mediafax ca este foarte dezamagit de rezultatul final al alocarii bugetare UE pentru România, care este prezentat sa para mai bun, dar de fapt este foarte rau fata de propunerea initiala a Comisiei Europene si practic nu s-a obtinut niciun euro în plus fata de noiembrie, iar „legenda cu presedintele Basescu mare negociator a murit”.

victor ponta„Sunt foarte dezamagit de rezultatul final, pe care oricum îl prezentam sa para mai bun, când de fapt este foarte rau fata de propunerea de 48 miliarde euro facuta initial de Comisia Europeana si presedintele Barroso. România a obtinut 39 miliarde euro, deci am pierdut 9 miliarde euro fata de propunerea initiala si niciuna dintre cererile noastre speciale referitoare la valoarea prefinantarilor, care de la 7% a scazut la 4%, la cofinantarea la dezvoltarea rurala, care de la 85% a scazut la 75%, si multe alte lucruri tehnice, de fapt nu am obtinut nimic. Practic, fata de luna noiembrie, astazi România nu a reusit sa obtina un euro în plus si niciun avantaj. Cred ca este o alocare nedreapta pentru România, nu are rost sa ne pacalim singuri”, a spus Ponta pentru Mediafax.

El a explicat ca Polonia, de exemplu, care pentru exercitiul bugetar 2007-2013 a beneficiat de 70 miliarde euro, dublu fata de bugetul de 33 miliarde euro al României, a primit în plus 15%, în timp ce România, cu jumatate din bugetul Poloniei în intervalul mentionat, a primit în plus doar 18%.

„Oricum am vrea sa prezentam cifrele, este un rezultat foarte prost, cel mai prost pe care-l puteam avea, este o mare dezamagire”, a afirmat Ponta, aratând ca cifrele sunt prezentate drept pozitive de catre presedintele Basescu printr-o „smecherie de PR”.

Premierul a apreciat ca, prin aceasta alocare bugetara, care nu putea fi mai mica decât atât, România nu reuseste sa se apropie de o dezvoltare europeana, ci dimpotriva, se departeaza de aceasta tinta.

„Consider ca, din nou, am primit mai putini bani decât ar trebui, tinând cont de suprafata teritoriului si populatia României. Legenda cu presedintele Basescu mare negociator a murit astazi”, a adaugat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a precizat, vineri, la Bruxelles, sumele pe care le primeste România din bugetul UE în 2014-2020 pe programe, el mentionând ca în total este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.Thomas Dinca,mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie