Un preot din Constanta a fost retinut pentru trafic de etnobotanice

 

Un preot de 32 de ani, care slujea la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta, a fost retinut, joi, de procurorii vasluieni ai DIICOT pentru trafic de etnobotanice, el facând parte din aceeasi retea destructurata saptamâna trecuta de politisti, actiune în urma careia cinci persoane au fost arestate.

etnobotanice preotPotrivit Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, Gabriel Bucica, din Vaslui, preot la Catedrala Arhiepiscopala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, din Constanta, este acuzat ca a livrat, în cursul anului 2012, mai multe colete cu etnobotanice, pe care le lua din Portul Constanta, catre liderul unei retele de comercializare a unor astfel de substante în municipiul Vaslui, transmite corespondentul Mediafax.

Ulterior, alte persoane din cadrul grupului infractional se ocupau de distribuirea etnobotanicelor, contracost, în rândul tinerilor din municipiul Vaslui, inclusiv liceeni.

„Tânarul de 32 de ani a fost retinut de procurorii vasluieni ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Vaslui, urmând ca mâine (n.r. – vineri) sa fie prezentat la Judecatoria Vaslui cu propunerea de arestare preventiva”, a declarat, joi, purtatorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Straub.

Nascut în judetul Vaslui, Gabriel Bucica este preot la Catedrala Arhiepiscopala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din municipiul Constanta, în prezent având domiciliul în localitatea Cumpana, judetul Constanta.

Potrivit anchetatorilor, tânarul de 32 de ani facea parte din aceeasi retea destructurata în cursul saptamânii trecute de catre procurorii vasluieni ai DIICOT, actiune în urma careia cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 si 30 de ani, patru din Vaslui si unul din Republica Moldova, au fost arestati preventiv pentru 19 zile de catre magistratii Tribunalului Vaslui.

Ei sunt acuzati de constituire a unui grup infractional, aderare la un grup infractional si efectuarea de operatiuni cu produse cu efecte psihoactive. În urma perchezitiilor facute la domiciliile lor, politistii au confiscate 675 pliculete cu substante etnobotanice, care urmau sa fie vândute pe piata vasluiana cu 10 lei bucata.realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie