O delegatie a Ambasadei SUA la Bucuresti primita de Constantin Nita

 

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, a primit joi, 7 februarie, o delegaţie a Ambasadei SUA la Bucureşti. La discuţii au participat: Însărcinatul cu Afaceri al misiunii diplomatice a SUA, Duane Butcher; Consilierul Economic, Susan Garro; Ataşatul Comercial Jim Cunningham.

sua

În cadrul discuţiilor, Ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, a prezentat principalele priorităţi ale României în acest sector – asigurarea securităţii energetice, promovarea investiţiilor pentru creşterea capacităţii de producţie a energiei electrice şi pentru descoperirea de noi rezerve de hidrocarburi; echilibrarea pieţei certificatelor verzi în acord cu realităţile infrastructurii energetice; liberalizarea pieţei interne de energie; dezvoltarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile dar şi pe cărbune; proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

În ceea ce priveşte proiectele europene strategice pentru asigurarea securităţii energetice – Nabucco şi AGRI, Ministrul Constantin Niţă a reiterat angajamentul autorităţilor de la Bucureşti privind implicarea activă a României în realizarea acestor proiecte.

La finalul întâlnirii, cele două părţi şi-au reafirmat disponibilitatea pentru un dialog constructiv în vederea valorificării oportunităţilor de dezvoltare şi investiţii.amosnews.ro

 

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie