Grupul Michelin face noi investitii la Zalau

 

Grupul Michelin, unul dintre cei mai mari producatori de anvelope la nivel mondial, cu afaceri anuale de peste 500 mil. euro în România, a cumparat la finele lunii ianuarie un teren intravilan cu o suprafata de 20 de hectare cu 1,6 mil. euro în municipiul Zalau în vederea extinderii capacitatii de productie a fabricii.

anvelope michelin„Michelin România confirma participarea la licitatia organizata de primarul din Criseni, pe 23 ianuarie 2013, si achizitia unui teren de 20 de hectare situat în municipiul Zalau. Acest teren va permite grupului Michelin sa-si continue dezvoltarea pe termen lung în România. În acest moment grupul desfasoara mai multe analize si vom comunica ulterior planul concret de dezvoltare”, au spus oficialii Michelin România.

Aceasta este prima investitie noua anun­tata de francezi în România dupa ce în aprilie anul trecut au anuntat investitii de 170 de milioane de euro în Serbia, fiind atrasi de infrastructura în dezvoltare.

La începutul anului trecut, fabrica Michelin Zalau Cord a fost echipata cu utilaje noi care vor contribui la extinderea gamei de produse. Rolul acestora va fi acelasi cu cel al celorlalte masini din cadrul uzinei, de a produce cordul metalic. Odata cu aceste utilaje la Zalau s-au creat 50 de noi locuri de munca.Bogdan Alecu, zf.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie