Universitatea Vasile Goldis implicata in trafic cu diplome false

 

Parchetul General a declansat o ampla operatiune de perchezitie vizând Universitatea „Vasile Goldis”, desfasurata în opt judete, care vizeaza o retea specializata în traficul cu diplome de licenta.

Universitatea Vasile GoldisÎntr-un comunicat al Ministerului Public se specifica faptul ca „procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, împreuna cu ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie si cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Române,efectueaza perchezitii la domiciliul unor persoane, si la sediul unor institutii de învatamânt superior, locatii aflate pe raza a 8 judete (Arad, Bihor, Bistrita Nasaud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Salaj si Gorj)”.

Actiunea desfasurata se înscrie în cadrul cercetarilor desfasurate cu privire la comiterea unor infractiuni de luare de mita, dare de mita si trafic de influenta, dintre persoanele vizate, pentru patru fiind dispusa începerea urmaririi penale.

Conform site-ului pressalert.ro, pretul platit pentru promovarea unui examen de licenta era de 500 de euro.
Printre absolventii institutiei de învatamânt superior vizata de ancheta procurorilor se numara si Traian Igas, fost ministru de Interne în guvernul Boc. jurnalul.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie