Tablete si smartphone-uri de ultima generatie, scoase la licitatie pe siteul Fiscului

 

Stati cu ochii pe site-ul Fiscului! Anul acesta, vor fi scoase la vanzare telefoane inteligente si tablete, aduse ilegal din Statele Unite. Prima captura importanta a avut loc miercuri, pe Aeroportul Otopeni.
Vamesii sustin ca acest tip de afacere a luat o amploare nebanuita.

anaf1Miercuri au confiscat peste 90 de colete in care se aflau produse electronice de ultima generatie, aduse din Statele Unite. Toate urmau sa fie vandute la negru pe piata din Romania.

Potrivit documentelor, cutiile trebuiau sa contina haine la mana a doua. Si asta pentru ca cei care le-au trimis au mintit, deoarece pentru bunuri sunt 45 de euro nu se platesc taxe vamale. In realitate, cutiile sunt pline cu electronice, tablete de ultima generatie si telefoane inteligente, care in acest moment, pe piata din Romania nici nu se gasesc.

Cutiile au fost expediate din New York , au trecut prin Frankfurt si intr-un final, au ajuns la Bucuresti. In mod normal, vamesii n-au voie sa le deschida, insa de aceasta data au avut anumite informatii.

Electronicele urmau sa fie depozitate intr-un apartament de pe Soseaua Mihai Bravu, din Bucuresti.

Actiunea face parte dintr-o operatiune mai larga de combatere a comertului ilegal cu bunuri trimise inclusiv din Statele Unite. Bunurile vor ajunge in cele din urma in magazinele Fiscului. Procedura de valorificare este insa foarte complicata. Vama este obligata sa astepte cel putin 30 de zile, perioada in care bunurile pot fi revendicate. stirileprotv.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie