Sefi ai Politiei din Arad, audiati intr-un dosar referitor la eliberarea de diplome false in cadrul Universitatii Vasile Goldis din Arad

 

Scandalul diplomelor false din universitatile românesti ia amploare. Mai multi politisti si sefi al Politiei din Arad au fost audiati în acest dosar al diplomelor false.

universitatea vasile goldis din aradUnele dintre aceste lucrari au fost descoperite la Universitatea de Vest si Universitatea Vasile Goldis din Arad. Dar anchetatorii au indicii ca nu sunt singurele institutii de învatamânt superior implicate asa ca au descins la toate cele opt filiale judetene ale Universitatii Vasile Goldis.

Reteaua a fost descoperita dupa o sesizare venita de la autoritatile italiene. Multi cetateni italieni au obtinut diplome de licenta în medicina în România, dar în Italia nu au reusit sa demonstreze ca pot profesa.

Procurorii s-au oprit prima data acasa cîtiva angajati ai Universitatii Vasile Goldis cât si la biroul unui executor judecatoresc, care preda la facultatea de drept, de unde au ridicat mai multe dosare. Ancheta coordonata de procurorii bucuresteni se bazeaza pe informatii primite de la SRI.

Perchezitii au avut loc si la filialele din Bistrita Nasaud si Petrosani ale Universitatii Vasile Goldis.

Mascatii, însotiti de procurori au mers si la sediile din Baia Mare si din Salaj.

Reteaua care se ocupa cu fraudarea examenelor de licenta a fost descoperita dupa o sesizare venita de la autoritatile italiene dupa ce mai multi cetateni italieni au obtinut diplome de licenta în medicina în România. Când s-au întors în tara lor sa profeseze nu au reusit însa sa convinga ca au si învatat ceva la facultate. antena3.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie