Mitingul Postasilor pe 12 februarie. Postasii vor sa picheteze sediul Postei Romane

 

Postasii picheteaza joi sediul Postei Române, nemultumiti de intentiile companiei de a reduce veniturile lucratorilor postali, si ameninta cu un miting în 12 februarie, în Piata Constitutiei.

Mitingul postasilorSindicatul Lucratorilor Postali din România, afiliat la Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii, a anuntat miercuri ca organizeaza actiuni de protest fata de intentiile CN Posta Româna de reducere a veniturilor lucratorilor postali, dar si fata de procesul de reorganizare si restructurare.

Sindicalistii au precizat ca actiunile de protest vor începe joi, cu un pichet în fata sediului Companiei Nationale Posta Româna si vor continua cu un miting în 12 februarie, în Piata Constitutiei.

Protestatarii vor începe pichetul din fata sediului Companiei Nationale Posta Româna la ora 10.00, organizatorii anuntând ca vor participa aproximativ o suta de persoane.

Posta Româna va fi privatizata prin majorare de capital pâna la mijlocul lunii iunie, publicarea anuntului de licitatie urmând sa aiba loc pâna la finalul lunii februarie, cu conditia aprobarii procedurii de catre Comisia Europeana.

Guvernul va solicita acordul CE pentru privatizarea unei participatii majoritare la compania de stat Posta Româna prin majorare de capital, se arata în scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI, document obtinut de MEDIAFAX.

Pâna la începutul lunii aprilie va fi stabilita o lista de investitori eligibili, prin aplicarea unor criterii de pre-eligibilitate. Guvernul va selecta investitorii eligibili pâna la mijlocul lunii mai, iar contractul de privatizare va fi semnat pâna la mijlocul lunii iunie 2013.

Posta Româna este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

Compania avea la sfârsitul lui 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie