5,25% este dobanda de politica monetara

 

Dobanda de politica monetara este in continuare de 5,25%, a decis, marti, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale (CA BNR), se arata intr-un document de presa remis redactiei. Dobanda cheie se mentine la acest nivel inca din luna martie 2012

Dobanda 1Potrivit documentului de presa, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat, in sedinta din 5 februarie, mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 5,25% pe an.

In cadrul sedintei de marti, CA al BNR a mai luat 2 hotarari:

  •     Gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar;
  •     Mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

Tot marti, CA al BNR a analizat si aprobat Raportul trimestrial asupra inflatiei, document care va fi prezentat publicului intr-o conferinta de presa in 7 februarie.

Dobanda de politica monetara a fost redusa la 5,25% incepand cu 30 martie 2012, dupa ce, in primele doua luni ale anului trecut au mai avut loc alte doua reduceri: de la 5,75% la 5,5%, in februarie si de la 6% la 5,75%, in ianuarie. avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie