Curtea de Conturi: Primaria Sbiu a creeat prejudicii de peste 7,6 milioane lei in 2011

 

Primaria Sibiu a creat prejudicii de 7.620.000 lei, în 2011, potrivit unui raport al Camerei de Conturi Sibiu, cele mai multe fiind create din drepturi banesti acordate personalului.

primaria sibiuCea mai mare abatere, sesizata în raport, în valoare de 6.9 milioane lei, se refera la plata fara justificare legala a unor drepturi banesti acordate personalului.

Alte peste 2 milioane de lei sunt prejudiciu creat din faptul ca primaria Sibiu nu a recunoscut în domeniul public un teren cu baza sportiva, aflat în folosinta unei societati, nerealizând astfel venituri.

În acelasi timp, primaria a acceptat ca prin Casa de Cultura a Municipiului Sibiu sa fie suplimentata agenda sportiva cu 500.000 de lei, suma achitata Vointei Sibiu pentru participarea la turul Campionatului National de Fotbal.

Totodata, prin faptul ca nu a calculat, înregistrat si încasat de la Getesib si Schuster taxa pentru ocuparea locurilor unde sunt amplasate recipientele pentru colectarea gunoaielor, a fost creat un prejudiciu de 214.000 lei.

O alta abatere constatata de Curtea de Conturi este faptul ca „s-au efectuat plati mai mari decât cele datorate, catre Schuster, urmare acceptarii la plata a unor situatii de lucrari aferente serviciilor de salubrizare, în care erau  înscrise cantitati mai mari decât cele prevazute în caietul de sarcini si în oferta financiara depusa de furnizor”, se mai arata în raport.

Alte 131.000 lei s-au dus nejustificat pe plata unor situatii de lucrari aferente reparatiilor la drumuri, în care erau cuprinse nejustificat cheltuieli de proiectare si organizare de santier, lucrari care nu au fost executate.

Curtea de Conturi a emis decizii pentru înlaturarea abaterilor constatate. Elida Cremene, ronduldesibiu.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie