Volksbank a iesit de sub urmarirea penala

 

Parchetul de pe lânga Judecatoria Arad a decis scoaterea de sub urmarire penala a bancii, ca persoana juridica, si a angajatilor acesteia. Procurorul spune ca plângerile înregistrate la adresa bancii constituie nu intra în sfera penalului

VolksbankParchetul de pe lânga Judecatoria Arad a dispus scoaterea de sub urmare penala a Volksbank România si a angajatilor sai, în dosarul 6349/P/2010, arata banca.
Procurorul de caz a argumentat decizia, asa cum este prezentata în Ordonanata de scoatere de sub urmarire penala, prin faptul ca infractiunea invocata de clientul nemultumit – încercarea de a-l induce în eroare pe petentul B.A […] – nu este o infractiune, ci un litigiu de natura civila. Aceeasi rezolutie prevede scoaterea de sub urmarire penala a angajatilor Volksbank implicati în acelasi dosar – din sucursala si din centrala.

Cronologia plângerilor la adresa Volksbank

Acest dosar a fost deschis de parchet în urma a   sase plângeri penale depuse, pe parcursul a doi ani, de acelasi client Volksbank – B. A. si fratele sau B.C.

Plângerea 1 a fost facuta în 18 Oct 2010. Clientul acuza angajatii din sucursala Volksbank care a acordat creditul, de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, deoarece au continuat sa retina comisionul de risc prevazut în contractul de împrumut.

Plângerea nr 2 a fost facuta în 22 Octombrie 2010, împotriva a alti doi angajati Volksbank, de data aceasta din centrala, tot pentru retinerea comisionului de risc prevazut în contractul semnat de client.

Plângerea nr 3 a fost formulata în 9 Ianuarie 2012, tot pentru abuz în serviciu împotriva intereselor persoanei, din cauza ca Banca nu a anulat clauza privind comisionul de risc.

Plângerea nr 4 a fost formulata în 22 Februarie 2012 de fratele acestui client, tot pentru abuz în serviciu.

Plângerea nr 5 a fost formulata în 23 Februarie 2012 de petentul initial, angajatii Volksbank fiind acuzati de înselaciune.

Plângerea nr 6 a fost depusa pe 28 Februarie 2012 de petentul initial. De aceasta data, el solicita începerea urmaririi penale împotriva persoanei juridice pentru complicitate la înselaciune. serban buscu, capital.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

3 comentarii

  1. Bolo spune:

    oare de ce nu ma mira acest deznodamant? intreaga poveste s-a declansat din interese mai puternice, pe care noi, oamenii de rand, nici nu le concepem…va zic eu, totul sta sub aripa lui Piperea, marele defensor care vrea sa-si umple traista cu lingouri de aur…

  2. Emina spune:

    cel mai probabil. dar totusi, iti dai seama cat i-a afectat acest scandal, nu? adica imaginea a fost patata iremediabil doar pentru ca unii sunt capabili sa minti..o mizerie

  3. Razvan spune:

    era cam neverosimila oricum treaba asta cu urmarirea penala. si cine plateste? tot banca! nu e chiar drept, creditorii pot juca la randul lor murdar

Adaugă părerea ta


 

Distribuie