Nereguli la Loteria Romana

 

Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli in cadrul societatii Loteria Romana in urma unor controale ce au vizat contracte de achizitie derulate de catre societate in cursul anului 2011.

Curtea de conturiCurtea de Conturi precizeaza ca societatea a platit pentru echipamentele achizitionate cu 428% mai mult fata de valoarea reala a produselor, fiind astfel prejudiciata cu aproape 16 mil. lei

Controalele Curtii de Conturi efectuate asupra contractelor de achizitie derulate de Loteria Romana in anul 2011 au scos la iveala faptul ca aceasta a „indus in eroare ofertantii cu privire la data limita de depunere a ofertelor, cu scopul de a restrictiona participarea la licitatie si a favoriza SC SVF Management Prod Serv SRL, singura societate care a depus oferta inainte de data limita reala de depunere a ofertelor”. Prejudiciul adus companiei in acest caz este de aproape 16 mil. lei.

Contractul de furnizare de produse nr. 306/2011, in valoare de 16.814 mii lei fara TVA, a fost incheiat intre CNLR si SC SVF Management Prod Serv SRL, lider in asocierea cu SC Industrial Computer Group SRL, pentru achizitia de echipamente IT constand in sistemul Data Center si Disaster Recovery.

Curtea de Conturi a constatat ca, desi nu exista un studiu de fezabilitate care sa stea la baza fundamentarii necesitatii si oportunitatii implementarii sistemului Data Center si a sistemului Disaster Recovery, achizitia acestora a fost prevazuta in Bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2011, prin Planul de investitii.infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie